Internationaal Folklorefestival Hasselt

datum:   dinsdag 14 augustus 2012
aanvang:   20u00
instructies:   Volkskunstgroep De Boezeroenen, Kuringen
groep 2:   Canada, Macedonië, Oekraïne en Spanje
prijs:   VVK of UiT-pas 7 euro, kassa 8 euro
plaats:   Festivalterrein Kuringen-Centrum - Diepstraat z/n - 3511 Kuringen (Hasselt)
meer info:   zie website 1 + website 2
emailadressen:   zie email 1 + email 2

Foto


Locatie

Grotere kaart weergeven

beschrijving

Voor de 28ste maal wordt Hasselt de ontmoetingsplaats voor volksdansers en -muzikanten uit alle windstreken. Het Internationaal Folklorefestival van Hasselt, het grootste internationale volksdansevenement in Limburg, belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden van zang, dans en muziek. Verschillende folkloregroepen uit Bolivië, Canada, Georgië, Macadonië, Oekraïne, Spanje en België zullen het publiek laten genieten van de rijke volkscultuur van hun land.

Het Internationaal Folklorefestival van Hasselt is een modern, jeugdig en kleurrijk festival dat traditionele volksdans en volksmuziek op een eigentijdse manier aan een breed publiek wil tonen. De organiserende volkskunstgroep De Boezeroenen nodigt u dan ook van harte uit om u te laten onderdompelen in een sfeer van dans, zang, muziek en vriendschap.

De festivalvoorstellingen hebben plaats in de festivaltent in het centrum van Kuringen (Hasselt), op zondag 12/8 (15u), dinsdag 14/8 (20u) en woensdag 15/8 (15u).

Voor Volkskunstgroep De Boezeroenen uit Kuringen-Hasselt is verbroederen met mensen van verschillende nationaliteiten een doodgewone zaak. Al 35 jaar trekken De Boezeroenen naar buitenlandse festivals en leren op die manier heel wat vreemde culturen kennen en waarderen. Na de optredens wordt er op dergelijke buitenlandse reizen dan ook flink verbroederd en vaak worden hechte vriendschapsbanden gesmeed.

Ook bij ons bewijzen De Boezeroenen reeds jaren dat dans en muziek mensen van verschillende culturen dichter bij elkaar kunnen brengen. Elk jaar, midden augustus, organiseert v.z.w. Volkskunstgroep De Boezeroenen het Internationaal Folklorefestival van Hasselt, met de deelname van verschillende binnen- en buitenlandse folkloregroepen. Dit jaar, in 2011, vindt het festival voor de 27ste keer plaats.

Het Internationaal Folklorefestival van Hasselt is een podiumgericht amateurfestival, waaraan niet-professionele volksdans- en muziekgroepen van een hoog artistiek niveau deelnemen. Het folklorefestival is geen wedstrijd tussen de deelnemende groepen, maar heeft tot doel om het brede publiek te laten kennismaken met andere traditionele culturen via volksdans en volksmuziek. En dit niet alleen op het podium, maar ook naast het podium; via verbroedering, samendans, samen muziek maken en gezamenlijke activiteiten of (culturele) uitstappen met de buitenlandse groepen.

In 2011 is het Internationaal Folklorefestival van Hasselt toe aan haar 27ste editie. Gedurende de jaren hebben reeds tientallen Europese en niet-Europese folkloregroepen aan het folklorefestival deelgenomen. Zo konden we in de afgelopen jaren genieten van de deelname van groepen uit onder andere: Armenië, België, Bosnië, Brazilië, Bulgarije, Canada, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, Indonesië, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Mexico, Mongolië, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië-Montenegro, Slovakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, Turkije,Venezuela, Wit-Rusland, enz.

copyright © 2010 | Webdesign: Gust Put