bal@herk

datum:   vrijdag 14 maart 2014
aanvang:   20u00
instructies:   ja
groep 1:   Busy Lizzie
groep 2:   EmBRUN
naprogramma:   jam
prijs:   9€/7€
plaats:   De Markthallen - Markt 2 - 3540 Herk-de-Stad
meer info:   zie website 1 + website 2
emailadres:   zie email

Foto


Locatie

Grotere kaart weergeven

beschrijving

De dames van Busy Lizzie (NL) hebben elkaar leren kennen op de opleiding Muziektherapie. Sinds 2010 vormt het drietal de band Busy Lizzie. De meiden zetten met veel enthousiasme een uniek geluid neer met accordeon, viool, gitaar, zang en percussie. Zo ontstaat er een poppy folksound met invloeden van over de hele wereld. Busy Lizzie heeft een breed repertoire, van eigen nummers tot folk-klassiekers.
Begin 2013 was Busy Lizzie zelfs huisband bij het Balfolkcafé Weerlicht te Nijmegen. Elke derde dinsdag van de maand werd er gedanst op de muziek van de jonge band. Elk optreden van Busy Lizzie is een feestje, mis het niet!
Over EmBRUN: "In een periode waar de balmuziek hoogtij viert, gaat dit vaak ten koste van de muzikaliteit. Gelukkig zijn er nog groepen zoals EmBRUN, die bewijzen dat balmuziek niet alleen hoeft te swingen, maar ook mooi kan zijn. Met vijf uitstekende muzikanten en een heel arsenaal aan instrumenten weten ze zowel de luisteraar als de danser te boeien. Hun composities klinken soms heel traditioneel, dan weer heel vernieuwend, maar zijn steeds eigenzinnig en origineel en worden met veel dynamiek, energie en overgave gespeeld. Dit maakt EmBRUN uniek in zijn soort. Een balgroep met grote muzikale ballen." - Philip Masure

copyright © 2010 | Webdesign: Gust Put