MandolinMan

datum:   vrijdag 13 oktober 2017
aanvang:   20u15
groep:   MandolinMan
prijs:   13€
plaats:   CC Breughel - Kloosterstraat 13 - 3960 Bree

Foto


Locatie

Grotere kaart weergeven

beschrijving

Op hun succesvolle debuut ‘Old tunes, dusted down’ ging MANdolinMAN, het enige Belgische mandolinekwartet, aan de slag met melodieën die folklorist Hubert Boone als een Vlaamse Alan Lomax had opgetekend. Door de eigentijdse en eclectische bewerking kreeg de oude fanfaremuziek een tijdloos en universeel karakter. Op hun tweede album ‘MANdolinMAN plays bossa nova’ verkende het viertal de bossa nova-stijl.

Met ‘Unfolding the roots’ keert MANdolinMAN terug naar het traditionele repertoire van hun debuut, maar gaan ze nog een stap verder in het bewerken ervan, waardoor de melodieën en de arrangementen nog moderner en contemporainer klinken. Vlaamse instrumentale traditionele muziek heeft nog nooit zo exotisch en modern geklonken. De nieuwe cd verscheen in België in oktober 2016 en zal wereldwijd in 2017 worden gereleased door het gereputeerde Engelse label ‘ARC Music’ (Ravi Shankar, Clannad, Seckou Keita, …).

De voorbije jaren heeft de band op tal van binnenlandse, maar ook op heel wat internationale podia gestaan (Canada, Brazilië, Schotland, Spanje, Engeland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Finland).

Andries Boone: mandoline
Peter-Jan Daems: 10-snarige mandoline
Maarten Decombel: mandocello
Dirk Naessens: mandoline


copyright © 2010 | Webdesign: Gust Put