bal@herk

datum:   zaterdag 22 september 2018
aanvang:   20u00
groep 1:   Katla
groep 2:   Bruno Letron & Didier Laloye
prijs:   13 / 10 euro
plaats:   De Markthallen - Markt 2 - 3540 Herk-de-Stad
meer info:   zie website
emailadres:   zie email

Foto


Locatie

Grotere kaart weergeven

beschrijving

Eerste bal@herk van het nieuwe seizoen met het jonge duo KATLA en de superstraffe accordeonisten Didier Laloye en Bruno Letron.

Katla is een tweekoppig folkcollectief van de broers Andreas (sopraan- en altsax) en Jeroen (accordeon) Werbrouck, ontstaan in 2009 in de straten van Brugge. Naarmate de aanvragen voor optredens stegen, groeide de noodzaak om het kind een naam te geven. Uiteindelijk beslisten ze om als "Katla" door het leven te gaan, net als de gelijknamige vulkaan op Ijsland.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit zelfgemaakte nummers, aangevuld met een eigen interpretatie van traditionals. Katla haalt zijn muzikale inspiratie uit onder andere Balkan, klezmer, Ierse folk, jazz … waarvan zij een vurige salade maken. Mensen die houden van ambiance, sfeervolle dansmuziek of intiemere stukken worden op hun wenken bediend.

In 2013 en 2014 werden twee folkavonden georganiseerd in Harelbeke onder hun impuls. Katla werd in 2016 winnaar in de categorie ‘Folk’ van het Podium van Muziekmozaïek. Op hun palmares staan onder andere optredens op Labadoux, de Gentse Feesten, Gooikoorts, Stage voor Traditionele Volksmuziek Gooik en Dranouter.

Bruno Letron (Fr) en zijn Belgische leerling Didier Laloye hebben geen voorstelling meer nodig. Hun energiek accordeonspel is wijd en zijd bekend. Breng een handdoek mee!
copyright © 2010 | Webdesign: Gust Put